Igor Grosu la Kiev: „Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene”

Șeful Legislativului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Kiev, a participat  la inaugurarea unui memorial național dedicat genocidului stalinist al tătarilor din Crimeea.


Acum 80 de ani, toată populația de tătari din peninsulă a fost urcată în vagoane pentru animale și deportată în Asia Centrală. Din păcate și în anul 2024, poporul tătar din Crimeea continuă să se confrunte cu persecuții politice și cu presiuni pe motive etnice, în cadrul ocupației temporare de către Rusia a teritoriului Republicii Autonome Crimeea. Poziția noastră rămâne constantă – Crimeea este Ucraina. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene”, a subliniat Grosu în cadrul discursului rostit la solemnitate.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă astăzi la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea. Evenimentul este găzduit de Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se desfășoară la Kiev și reunește delegații oficiale din diverse țări și are ca temă situația actuală de securitate din Ucraina.

Primul Summit al Platformei Crimeea s-a desfășurat în anul 2021, iar la eveniment au participat delegații din 43 de țări.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA