Guvernul va oferi premii bănești sportivilor care au reprezentat țara la Jocurile Paralimpice

Sportivii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris vor primi premii bănești din partea Guvernului. Pentru medalia de bronz se cuvine 2 milioane de lei, iar pentru cea de argint – 2 milioane 600 de mii.

Amintim că Republica Moldova a cucerit la Jocurile Paralimpice de la Paris două medalii, ambele la proba para judo. Ion Basoc (+90 kg) a intrat în posesia medaliei de argint, iar Oleg Crețul s-a ales cu medalia de bronz. Respectiv, aceștia urmează să fie recompensați din partea Guvernului.
Aceleași sume vor primi și antrenorii acestora, precizează Ministerul Educației și Cercetării.
Ministerul anunță că și ceilalți doi sportivi care ne-au reprezentat țara la Jocurile Paralimpice: Larisa Marinencova, care s-a clasat la para powerlifting pe locul 7,  și Gheorghe Spînu, care a evoluat la proba para atletism, vor primi premii bănești.

Reprezentanții MEC menționează că cu cele două medalii cucerite de Ion Basoc și Oleg Crețul la Paris, țara noastră are în palmares patru medalii obținute de-a lungul timpului la Jocurile Paralimpice.

Lotul paralimpic a revenit astăzi, 10 septembrie, de la Paris. Campionii au fost întâmpinați cu mare fast pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și: VIDEO Lotul paralimpic al Moldovei, întâmpinat la aeroport. Maia Sandu: Îndemn tinerii să urmeze exemplul acestor eroi

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA