VIDEO Lotul paralimpic al Moldovei, întâmpinat la aeroport. Maia Sandu: Îndemn tinerii să urmeze exemplul acestor eroi

Lotul paralimpic al Republicii Moldova a revenit de la Jocurile Olimpice de la Paris. Pe aeroportul de la Chișinău a fost organizată cu acest prilej o ceremonie fastuoasă de întâmpinare. În cinstea campionilor au răsunat melodii în interpretarea Fanfarei Poliției de Frontieră.

La eveniment au fost prezenți președintele Maia Sandu, ministrul Educației, Dan Perciun, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, dar și colegi, admiratori și fani ai sportivilor.

Maia Sandu a adresat felicitări și recunoștință sportivilor care au reprezentat Republica Moldova.

Suntem aici ca să ne exprimăm aprecierea și recunoștința, să vă felicităm pentru rezultatele extraordinare. Avem încă două medalii la aceste jocuri olimpice:  Ion Basoc , și Oleg Crețul – să-i aplaudăm! Dar și pe toți ceilalți participanți care s-au calificat și care au concurat cui peste 4 mii de atleți din peste 150 de țări. Sportivii noștri ne-au reprezentat cu mare demnitate. Sper să învățăm cu toții, și cei mici, și cei mari, să înțelegem că orice e posibil dacă facem efort, dacă muncim cinstit. Sper să avem mai mulți copii și tineri care să urmeze exemplul acestor eroi”, a menționat șefa statului.

Și Dan Perciun le-a urat bun venit acasă paralimpicilor, menționând că aceștia ne-au reprezentat țara cu extrem de multă demnitate.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru Republica Moldova, pentru rezultatele extraordinare. La înmânarea drapelului care a avut loc la președinție, unul dintre Dstră, doamna Larisa Marinencova, menționase că „totul este posibil” . Voi ați demonstrat încă o dată acest lucru, că absolut totul este posibil! Sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți”, s-a adresat Dan Perciun.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive.

Lotul național paralimpic al Republicii Moldova a cucerit două medalii la această ediție, ambele la proba para judo: una de argint prin Ion Basoc (+90kg), și alta de bronz prin Oleg Crețul (-90kg).

Astfel, republica Moldova  s-a clasat pe locul 73 dintr-un total de 184 de țări.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA