FOTO Intervenție aeromedicală: Un copil a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Chișinău la București

Un băiat de 14 ani, internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni din București.

Intervenția aeriană a fost realizată marți, 10 septembrie, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În dimineața zilei de 10 septembrie 2024, a avut loc o intervenție aero-medicală SMURD, pentru a transporta pe cale aeriană din Chișinău în România un băiat în vârstă de 14 ani, cetățean al Republicii Moldova.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a pacientului este gravă.

Inițial, copilul de 14 ani a fost spitalizat la IMSP Institutul Mamei și Copilului cu o patologie hematologică severă și evoluție fulminantă, care s-a agravat prin instalarea complicațiilor acute, urmând un tratament corespunzător. Menționăm faptul că odata cu agravarea stării generale, medicii specialiști printr-un consiliu interclinic au decis necesitatea transportării minorului la Institutul Clinic Fundeni, București pentru intervenție medicală complexă”, precizează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Elicopterul a aterizat la ora 10:18 pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, de unde medicii și paramedici SMURD au preluat pacientul.

De la începutul anului 2024, aceasta este a patra intervenție aero-medicală SMURD realizată pentru cetățenii țării noastre.

Citește și: Intervenție aeromedicală: Un pacient a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Chișinău la București

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA