Dorin Recean: Prin această cursă nu doar promovăm un stil de viață sănătos, dar și consolidăm spiritul nostru european

În Capitală se desfășoară Euro Marathon 2024. La eveniment a fost prezent premierul. Dorin Recean, ministrul Educației, Dan Perciun, și Janis Mazeiks, Ambasadei UE în Republica Moldova.

 

Euro Marathon 2024 a început în Piața Marii Adunări Naționale, cu distanțe adaptate atât pentru sportivi profesioniști, cât și pentru amatori, persoane cu dizabilități și copii. Distanța maximă a fost de 10 km.

Oficialii prezenți la eveniment au vorbit despre importanța integrării în Uniunea Europeană.

„Prin această cursă nu doar promovăm un stil de viață sănătos, dar și consolidăm spiritul nostru european. Avem o direcție foarte clară, iar pentru asta avem nevoie de o societate consolidată, o societate puternică, o societate sănătoasă și viguroasă”, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova.

”Cred că Euro Marathon este foarte similar cu procesul de integrare în Uniunea Europeană. Este clar că nu este o distanță scurtă, dar avem un obiectiv comun. Voi faceți un pas mic, eu fac un pas mic, facem împreună pași mici și sunt sigur că vom atinge obiectul nostru comun”, Janis Mazeiks, Ambasadei UE în Republica Moldova.

Participarea a fost gratuită, iar toți alergătorii au primit tricouri cu logoul evenimentului și medalii.

”Alergăm cu toții în direcția Uniunii Europene astăzi și maratonul este o alegorie cât se poate de clară. Avem punctul de start, avem punctul de final, încă avem de mers, dar de noi o să depindă cât de repede o să ajungem acolo”, Dan Perciun, ministrul Educației.

Euro Marathon 2024 a fost organizat de Sporter.md, cu sprijinul Președinției Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației și Cercetării, Delegației Uniunii Europene la Chișinău și altor parteneri internaționali.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA