Republica Moldova a achiziționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a primit un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal „Influvac Tetra”. Lotul va fi distribuit centrelor de sănătate publică din teritoriu, iar apoi va fi transmis instituțiilor medicale din țară.

Vaccinul antigripal „Influvac Tetra” oferă protecție împotriva gripei sezoniere cauzate de virusurile A(H1N1), A(H3N2) și B.

Experții subliniază că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă modalitate de a preveni gripa. Printre avantajele vaccinării se numără reducerea riscului de forme severe ale bolii, scăderea numărului de îmbolnăviri, vizite la medic și absențe de la muncă sau școală. De asemenea, vaccinul ajută la prevenirea complicațiilor, spitalizărilor și deceselor cauzate de gripă. Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea simultană împotriva gripei și COVID-19 pentru a asigura protecție în sezonul rece

Dozele de vaccin au fost achiziționate din fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Compoziția acestui vaccin urmează recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinurile au fost depozitate la Depozitul Național de Vaccinuri al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA