Propagandista lui Putin, Margarita Simonian, sancționată de SUA

Statele Unite au sancţionat-o pe Margarita Simonian, redactorul-şef al reţelei televiziunii de stat ruse RT şi una dintre principalele voci ale propagandei Kremlinului. Alături de ea au mai fost sancționate nouă persoane și două organizații acuzate de „influență ostilă asupra alegerilor prezidențiale din acest an din SUA”, a anunțat Departamentul  Trezoreriei SUA.

 

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că redactorul-şef al RT, Margarita Simonovna Simonian, şi alte persoane afiliate reţelei au recrutat pe ascuns persoane influente din social media pentru a influenţa opinia publică din SUA şi a răspândi mesaje pro-Kremlin.

FBI a solicitat separat permisiunea instanţei de a confisca 32 de domenii de internet despre care Guvernul american afirmă că sunt implicate în eforturi de „influenţă străină răuvoitoare”, inclusiv încercări de a submina sprijinul public pentru ajutorul acordat de SUA Ucrainei în războiul cu Rusia, scrie Digi24.

O deputată din Duma de Stat a calificat acuzaţiile aduse drept „pure prostii” şi a declarat că pentru Moscova nu contează dacă republicanul Donald Trump sau democrata Kamala Harris câştigă alegerile din 5 noiembrie.

RT a răspuns ridiculizând acuzaţiile. „Trei lucruri sunt sigure în viaţă: moartea, taxele şi interferenţa RT în alegerile din SUA”, a declarat sarcastic postul de televiziune.

Departamentul de Justiţie a avertizat anterior că Rusia rămâne o ameninţare la adresa alegerilor prezidenţiale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA