Utilizarea termenului „Transnistria” va fi pedepsită în stânga Nistrului

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au aprobat în două lecturi interzicerea utilizării termenului „Transnistria”. Cei care vor încălca prevederea riscă închisoare sau amendă.

„Termenul „Transnistria” este asimilat cu nazismul, iar dacă este folosit public, ar trebui să atragă răspunderea administrativă”, a spus liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski.

Așa-numitul document „prevede sancțiune sub formă de arest pentru 15 zile sau amendă de până la 370 de ruble pentru persoane fizice, pentru funcționari mai mult de 700 de ruble, iar pentru persoanele juridice mai mult de 9000 de ruble”, scrie presa din stânga Nistrului.

„Astăzi, justiția istorică a triumfat”, a subliniat Krasnoselski.

Am solicitat un comentariu din partea Biroului de reintagrare, însă nu am primit un răpuns. Anterior, reprezentanții insitutției au declarat pentreu newsmaker că „inițiativa lui Krasnoselski contravine realităților istorice, întrucât termenul „Transnistria” a apărut înainte de Primul Război Mondial și se referea la teritoriile din stânga Nistrului, locuite predominant de moldoveni”. 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA