drrm.gov.ro

FOTO Peste 20 de mii de elevi au primit la început de an cărți și rechizite școlare din partea DRRM

La început de an școlar, peste 20 de mii de preșcolari, elevi din ciclul primar și elevi din ciclul gimnazial au primit pachete educaționale cu cărți și rechizite. Ajutorul a fost oferit de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Acțiunea „Cutia școlarului și a preșcolarului” s-a desfășurat în perioada 1-2 septembrie în aproape 150 de instituții de învățământ din 22 de raioane și 68 de localități din Republica Moldova.

Primii care au beneficiat de kitul educațional au fost elevii de la Gimnaziul Negureni, raionul Telenești, și cei de la Gimnaziul Ștefănești, raionul Florești. Duminică, 1 septembrie, aceștia au primit cărți și rechizite din partea secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu. Luni, 2 septembrie, kiturile au fost distribuite și elevilor de la Liceul „Teoretic Alexandru cel Bun” din Rezina, Liceul Teoretic „Olimp” din Rezina, Grădinița nr.2 „Andrieș” din Rezina, Grădinița nr.6 din Rezina, și Gimnaziul Sămășcani din raionul Șoldănești.

„Prin proiectul Cutia școlarului și a preșcolarului, ne dorim să sprijinim educația tinerelor generații din Republica Moldova, oferindu-le resursele necesare pentru a contribui la viitorul acestei țări. Educația este fundamentul pe care se clădește o societate puternică, iar noi, prin acest demers, reafirmăm angajamentul României de a susține cetățenii din stânga Prutului în drumul lor spre un viitor prosper și european”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Proiectul a fost implementat pentru al patrulea an consecutiv de DRRM din cadrul Guvernului României.

drrm.gov.ro
drrm.gov.ro

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA