Sursa: facebook.com/maia.sandu

Marea Dictare Națională, organizată în premieră în 15 raioane din țară

Pentru prima dată, Marea Dictare Națională a fost organizată la nivel național. În cadrul dictării a răsunat fragmentul din volumul ,,Școala vieții” de Spiridon Vangheli.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, 20 de raioane au organizat transport pentru a aduce participanți la Chișinău, în timp ce în alte 15 raioane a fost asigurată desfășurarea dictării în săli de clasă. La Strășeni, 180 de oameni au participat la dictare. La Cahul și-au testat cunoștințele la limba română peste 200 de participanți.

Cei care vor avea cele mai bune rezultate vor fi premiați în cadrul unui eveniment public. La evaluare se va ține cont inclusiv de aranjarea textului în pagină, de lizibilitatea caligrafiei, acuratețea scrisului. După evaluare, lucrările vor fi scanate și vor fi expediate participanților prin poșta electronică, pentru ca participanții să cunoască ce greșeli au comis și unde trebuie să mai lucreze.

Evenimentul este organizat de MEC, sub egida Președinției Republicii Moldova și are drept scop sărbătorirea limbii române și promovarea vorbirii și scrierii corecte în rândul tuturor cetățenilor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA