Pleșca, în afara cursei prezidențiale. Curtea de Apel a lăsat în vigoare hotărârea CEC

Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare hotărârea Comisiei Electorale Centrale de a nu înregistra grupul de iniţiativă care urma să colecteze semnături în susţinerea candidatului PSDE la funcţia de preşedinte, Valeriu Pleşca. Formațiunea a emis o declarație prin care îşi exprimă dezamăgirea în raport cu această decizie.

 

„Calificăm această decizie drept absurdă şi neîntemeiată şi avem toate motivele să considerăm că a fost motivată politic. Valeriu Pleşca este o personalitate cunoscută în Republica Moldova şi este evident că, având susţinerea celei de-a treia ca pondere forţă politică din ţară (în baza rezultatelor alegerilor locale generale) avea toate şansele să înregistreze un rezultat bun în alegerile prezidenţiale”, afirmă PSDE.

 

În data de 24 august, Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat grupul de inițiativă care urma să colecteze semnături în susținerea candidaturii PSDE, Valeriu Pleșca. CEC a invocat  faptul că la ședința Consiliului Politic Național al PSDE, unde s-a decis susținerea candidaturii lui Valeriu Pleșca, nu a fost cvorum.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA