Salonul Internațional de Carte Bookfest și-a deschis ușile pentru vizitatori

Salonul Internațional de Carte Bookfest și-a deschis ușile pentru vizitatori. Zeci de edituri și mii de cărți din țara noastră și din România sunt prezentate la Bookfest.  Timp de cinci zile, iubitorii de carte vor putea să se întâlnească cu personalitățile culturale de pe ambele maluri ale Prutului și să descopere ofertele editoriale.

Ediția 2024 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și are loc în parteneriat cu Ministerul Culturii din România și Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Bookfest Chișinău reprezintă un pod cultural între România și Republica Moldova, un prilej de a celebra împreună limba și literatura română, mai ales că, în această perioadă, aniversăm Ziua Limbii Române. DRRM este onorat să sprijine financiar, pentru a treia oară consecutiv, acest eveniment, care nu doar că promovează cartea și autorii de limbă română, ci încurajează totodată dialogul cultural între cele două țări. Implicarea constantă a DRRM reflectă angajamentul nostru ferm de a susține și de a promova limba română, valorile și cultura noastră comună pe ambele maluri ale Prutului. Într-o lume în continuă schimbare, cartea rămâne un reper fundamental al cunoașterii și al identității”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, la deschiderea evenimentului.

„ Rolul nostru, ca dascăli, părinți și oameni ai cărții, este să le cultivăm copiilor, tinerilor pasiunea pentru citit, gustul pentru lectură, nu doar la orele de literatură și la celelalte discipline școlare, dar și prin propriul exemplu, putem să-i inspirăm pe cei din jur să citească: cumpărând cărți, dăruind cărți, recomandând cărți interesante și discutând despre ele”, a menționat Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerul Educației.

Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, și al președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.
Intrarea publicului va fi liberă la toate evenimentele din programul acestei ediții Bookfest Chișinău, zilnic între orele 10:00 și 20:00.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA