Sursa: euronews.com

Îmbarcare biometrică: Primul aeroport din lume fără documente, programat să decoleze în 2025

De anul viitor, călătorii ar putea să nu mai fie nevoiți să prezinte cartea de îmbarcare pentru a se îmbarca pe zborurile de la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi. Pasagerii ar putea utiliza recunoașterea facială pentru a se înregistra la zbor, scrie Euronews.

Abu Dhabi Airports dezvoltă un proiect ,,Smart Travel” care presupune introducerea inteligenței artificiale (AI) de autentificare biometrică în toate punctele de control de securitate ale aeroportului până în 2025.

Proiectul ,,va spori performanța companiilor aeriene prin eliminarea nevoii de extindere a infrastructurii costisitoare și prin detectarea eficientă a fraudei și a falsificării documentelor de identificare”, se arată într-o declarație a Abu Dhabi Airports.

Proiectul va utiliza bazele de date ale Autorității Federale pentru Identitate, Cetățenie, Vamă și Securitate Portuară din Emiratele Arabe Unite pentru „autentificarea automată a călătorilor”, conform unei declarații din iulie a guvernului local.

Etihad Airways dispune deja de sisteme biometrice care utilizează recunoașterea facială înainte de îmbarcare și ajută la livrarea bagajelor în regim self-service și la check-in-ul călătorilor. Aceasta înseamnă că oamenii nu vor mai avea nevoie de cartea de îmbarcare pentru a urca la bordul unui avion Etihad. Tehnologia este, de asemenea, în curs de implementare pentru alte cinci companii aeriene la check-in și la porțile de îmbarcare.

Cu ajutorul acestor noi tehnologii va fi nevoie de aproximativ șapte secunde de la cele 25 de la chioșcurile obișnuite pentru a parcurge întregul proces de verificare a biletelor și a documentelor de călătorie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA