Liderii țărilor baltice au semnat o declarație prin care își reafirmă sprijinul pentru aderarea țării noastre la UE

Liderii țărilor baltice au semnat o declarație comună prin care își reafirmă sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Oficialii au fost invitați în Moldova să sărbătorească împreună cu cetățenii noștri ziua națională.

 

„Vizita lor este un semn că suntem o familie, iar familiile și prietenii se vizitează în zile importante precum ziua de astăzi. Țările Baltice sunt sursă de inspirație pentru noi. Ele, ca și noi, au luptat pentru libertate, iar în acest an sărbătoresc 20 de ani în Uniunea Europeană. Acum avem ocazia să realizăm obiectivul nostru de țară de a pregăti Moldova de a deveni membră a Uniunii Europene până în 2030”, a spus Dorin Recean.

Oficialiii au spus că vizita lor transmite un mesaj foarte clar:„ Statele baltice și Moldova sunt unite. Noi vom continua să ne susținem reciproc”, a spus președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda.

Totodată, președinții Lituaniei, Estoniei și Letoniei vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar seara vor urca pe scena din Piața Marii Adunări Naționale pentru a transmite mesajele de felicitare cetățenilor din țara noastră.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA