Adrian Dupu, de Ziua Independenței: „Noi, românii, ne dorim să fim direct implicați în aderarea Moldovei la UE”

„Noi, românii, ne dorim cu adevărat să fim direct implicați în cea mai de succes poveste de la frontieră de Est a spațiului comunitar, în speță, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Mesajul a fost transmis de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului de la București, Adrian Dupu, cu ocazia Zilei Independenței țării noastre.

 

Oficialul din Guvernul României spune că Republica Moldova marchează în acest an deschiderea unei ,,etape unice și intense” în istoria recentă a societății din stânga Prutului. Potrivit lui Adrian Dupu, referendumul din 20 octombrie va întări decizia unui întreg popor de a se alătura țărilor cu aceleași valori și principii.

„Noi, românii, ne dorim cu adevărat să fim direct implicați în cea mai de succes poveste de la frontieră de Est a spațiului comunitar, în speță, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar disponibilitatea statului român de a sprijini în mod direct acest proiect istoric este totală, continuă și necondiționată”, a menționat Dupu.
Adrian Dupu a mai menționat că cetățeanul va fi întotdeauna în centrul tuturor proiectelor prin care România sprijină societatea  din stânga Prutului.
„Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Moldova, în nume propriu dar și în asentimentul tuturor colegilor mei din Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, transmit cele mai sincere și autentice gânduri de pace, bunăstare și unitate națională poporului Republicii Moldova”, a scris Adrian Dupu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA