Înregistrarea grupului de inițiativă a PSDE, amânată. Alte patru grupuri de inițiativă, înregistrate de CEC

Înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Valeriu Pleșca a fost amânată pentru următoarea zi. Se întâmplă după ce Comisia Electorală Centrală a solicitat informații de la mai multe instituții ale statului, însă ele până acum nu au fost recepționate. Totodată, în cadrul ședinței CEC, alte patru grupuri de inițiativă au fost înregistrate.

Decizia de a amâna înregistrarea grupului de inițiativă a Partidului Social Democrat European a fost luată cu votul unanim al membrilor CEC. Valeriu Pleșca a declarat că decizia a fost luată în urma insinuărilor unor concurenți politici.

De asemenea, CEC a înregistrat patru grupuri de inițiativă. Este vorba de partidul Politic ,,Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, în susținerea lui Ion Chicu, un grup de cetățeni, în susținerea fostului prim-ministru Vasile Tarlev, partidul Politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, în susținerea fostului procuror general Alexandr Stoianoglo și blocul electoral ,,ÎMPREUNĂ”, în susținerea lui Octavian Țîcu.

Totodată, a fost înregistrat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea ,,NU”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA