CNAM

Mii de femei au beneficiat gratuit de servicii medicale pentru depistarea precoce a cancerului mamar

Aproape 3 mii de femei din diferite localități ale țării au beneficiat gratuit de servicii medicale pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Serviciile au fost acordate în perioada februarie-iulie 2024 și sunt finanțate de Compania Națională de Asigurări în Medicină

Din cele peste 2750 examinate, 258 au fost îndreptate la Institutul Oncologic pentru consultații suplimentare și, dacă este necesar, pentru biopsie.

Femeile pot efectua aceste examene profilactice în centrele regionale desemnate pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Centrele sunt următoarele:

– Centrul Republican de Diagnosticare Medicală pentru femeile din municipiul Chișinău; – Spitalul Clinic Bălți pentru mun. Bălți; – Centrul de Sănătate Ungheni pentru raioanele Ungheni, Călărași, Nisporeni și Fălești; – Spitalul Raional Căușeni pentru raionul Căușeni; – Institutul Oncologic, ca centru de referință, unde sunt trimise femeile suspectate de cancer la glanda mamară.

Pentru anul 2024, CNAM a alocat 2,6 milioane de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru realizarea serviciilor medicale destinate depistării precoce a cancerului mamar.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA