„America, am dat tot ce am avut mai bun pentru tine”: Joe Biden, discurs de rămas bun

În fața unei arene pline din Chicago, în prima seară a Convenției Naționale Democrate, Joe Biden a ținut un discurs de aproape o oră. El a vorbit despre patru ani de progres, despre violenţele din America, dar şi despre Donald Trump, pe care l-a numit „un ratat”.

„Ca mulți dintre voi, mi-am dat inima și sufletul pentru această națiune”, a spus el.

Președintele american a urcat pe scenă după ce a fost prezentat de fiica sa, Ashley, și de soția sa, Jill, care a spus publicului că „l-a văzut săpând adânc în sufletul său” atunci când a decis să se retragă din cursa prezidențială. După ce a îmbrățișat-o pe Ashley, el și-a pus un șervețel la ochi pentru a-și șterge lacrimile, scrie hotnews.

Discursul său a fost presărat cu laude pentru vicepreședinta Kamala Harris, pentru care și-a manifestat susținerea pentru a-l urma la Casa Albă.

„Alegerea lui Kamala a fost prima decizie pe care am luat-o când am devenit candidatul nostru și este cea mai bună decizie pe care am luat-o în întreaga mea carieră”, a spus el. „Este dură, are experiență și are o integritate enormă”.

Spre deosebire de discursul din Biroul Oval de acum patru săptămâni, Biden nu a vorbit direct despre predarea ștafetei către o nouă generație, însă mesajul a fost suficient de clar. După ce președintele și-a încheiat discursul, Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, au urcat pe scena și i-au îmbrățișat pe Biden și pe soția acestuia.

„Vă iubesc”, i-a spus vicepreședintele lui Biden după îmbrățișare.

Convenția Democrată va cimenta candidatura Kamalei Harris în alegerile prezidențiale din noiembrie, împotriva fostului președinte Donald Trump.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA