Pus pe pauză. Judecătoria Bălți a decis limitarea activității partidului „Șansă” pentru câteva luni

Activitatea partidului „Șansă”, afiliat oligarhului Ilan Șor, a fost limitată pentru următoarele trei luni. Decizia a fost pronunțată astăzi, 16 august, de Judecătoria Bălți, care a admis solicitarea Ministerului Justiției.

Instituția a cerut limitarea activității partidului pentru o perioadă de 6 luni, însă instanța a decis să admită doar parțial această cerere.

„Cererea privind dispunerea limitării activității se admite parțial. Se limitează activitatea partidului politic „Șansă” pe un termen de trei luni. În rest, acțiunea se respinge”, a declarat judecătorul.

Potrivit instanței, Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 10 zile de la data pronunțării dispoziției.

Amintim că, în luna mai anul curent, Ministerul Justiției a solicitat limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de 6 luni. Instituția a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată în acest sens.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul Justiției, informând că în cadrul controlului complex efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete.
Ministerul Justiției a solicitat anterior Partidului „Șansă” să prezinte actele către Comisia Electorală Centralăl. Informația remisă însă nu a fost conformă pentru efectuarea controlului, fapt care a determinat înregistrarea acțiunii în instanță.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA