VIDEO Tânărul care ar fi provocat accidentul de la Strășeni, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Șoferul de 22 de ani, care ar fi provocat accidentul de la Strășeni în urma căruia au decedat 5 persoane, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Strășeni.

Procurorul a înanintat demers de aplicare a măsurii de arest în penitenciar. Potrivit acuzatorului, au fost prezentate suficiente probe în acest sens.

„Conducătorul mijlocului de transport are calitatea de învinuit.  Am prezentat suport probatoriu suficient. Apărarea a solicitat arest la domiciliu”. 

Amintim că,  tragicul accident s-a produs la 10 august, în raionul Strășeni. La volanul unui automobil implicat se afla tânărul de 22 de ani. În rezultatul impactului, cinci persoane au decedat, iar mai mulți minori se află în stare gravă la spital.

Potrivit oamenilor legii, șoferul nu deinea permis de conducere în momentul accindentului.

„Acesta se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, care fost ridicat provizoriu la 15 iulie 2024”, comunică Procuratura.
Procurorii menționează că învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior acesta fiind condamnat pentru o infracțiune de furt în anul 2022 și o infracțiune de jaf în anul 2023.
Dacă va fi recunoscut vinovat, șoferul ar putea ajunge după gratii pe un termen de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA