hotnews.ro

Bulgaria va avea anul acesta turiști străini cât dublul populației

Numărul turiştilor străini în Bulgaria ar putea depăşi anul acesta 13 milioane, ceea ce ar reprezenta un avans de 7% faţă de nivelul de 12,5 milioane de vizitatori străini din 2019, înaintea pandemiei. Estimările au fost făcute de Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism.

Numărul turiștilor este unul semnificativ, în condițiile în care Bulgaria are o populație de aproximativ 6,5 milioane, potrivit ultimei estimări World Bank (2022). Totuşi, Rumen Draganov a scos în evidenţă temerile privind turismul de la Marea Neagră. Deşi în primele trei luni din 2024 s-a înregistrat o creştere între 25 şi 30% a numărului vizitatorilor străini, a existat un declin de aproape 4% în iunie faţă de perioada similară din 2019, în special din cauza deficienţelor ofertelor de turism la malul mării, pe segmentul de digitalizare şi marketing, scrie hotnews.ro.

Expertul a criticat hotelurile de pe litoral pentru lipsa de digitalizare, evidențiind optimizarea slabă în motoarele de căutare și strategiile ineficiente de marketing. El a sugerat soluții precum introducerea de noi servicii de promovare, îmbunătățirea prezenței pe rețelele sociale, optimizarea site-urilor hotelurilor și o comunicare mai eficientă cu clienții.

Referindu-se la orașul Burgas și zona înconjurătoare, Draganov a subliniat lipsa promovării turismului local și campaniile de marketing neadecvate, contrastând cu strategiile mai proactive adoptate în alte regiuni.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA