Digi24

Israelul a bombardat o școală din Gaza, unde se adăposteau teroriști. Hamas anunță un bilanț de peste 100 de morți

Peste 100 de persoane au fost ucise și alte zeci rănite în urma unui atac aerian israelian asupra unei școli din orașul Gaza, unde se adăposteau persoane strămutate, potrivit surselor medicale și de securitate din enclava palestiniană. Bilanțul victimelor este încă provizoriu.

Trei rachete au lovit şcoala şi moscheea care funcţiona în interior, unde aproximativ 6.000 de persoane strămutate se adăposteau din cauza războiului, a declarat Mahmoud Bassal, un purtător de cuvânt al Apărării Civile din cadrul guvernului condus de Hamas, scrie digi24.

Loviturile au avut loc în timp ce persoanele adăpostite în școală se rugau în zorii zilei, ceea ce a dus la numeroase victime, a precizat biroul de presă al Hamas într-un comunicat. Medicii nu au reușit încă să recupereze toate corpurile, a adăugat acesta.

Într-un comunicat, armata israeliană a declarat că forțele sale aeriene au atacat un centru de comandă și control unde se aflau comandanți și agenți Hamas.

Conform Organizației Națiunilor Unite, până la data de 6 iulie, 477 din cele 564 de școli din Gaza au fost afectate direct sau avariate în timpul conflictului. În luna iunie, un atac israelian asupra unei școli care adăpostea palestinieni strămutați în centrul Gazei a dus la moartea a cel puțin 33 de persoane, inclusiv 12 femei și copii, potrivit autorităților sanitare locale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA