VIDEO Podul de la Ungheni, parte a viitoarei magistrale rutiere „Autostrada Unirii”, ar putea fi gata în 2026

Podul de la Ungheni, care este o parte a viitoarei magistrale rutiere numită „Autostrada Unirii”, ar putea fi gata în 2026.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Am făcut o comisie mixtă pentru implementarea acestui proiect. Suntem pregătiți imediat ce semnăm contractual, să mergem în teren și să înceapă proiectarea, în 2026 să avem acest pod dat în trafic la nivel de autostradă, plus conexiunile cu drumurile locale în așa fel încât să poată să fie folosit până finalizăm pe partea noastră Autostrada A8 și pe partea Republicii Moldova conexiunea cu un drum rapid până la Chișinău”, a explicat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România.

Autostrada Unirii este primul proiect de infrastructură terestră care va conecta România, Republica Moldova și Ucraina. Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, Nicolai Mîndra, a subliniat că Autostrada Unirii, de la Ungheni spre Chișinău și Odesa, va facilita transportul mărfurilor interne și de tranzit. El a precizat că, până la finele anului, va începe licitația pentru lucrările de extindere a drumului existent de la punctul vamal Leușeni.

„Va conecta Ucraina și România prin Republica Moldova. În present suntem la etapa de elaborare a studiului de prefezabilitate și fezabilitate. Aceste lucrări sunt efectuate de către Comisia Europeană”, a spus Nicolai Mîndra, secretar de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova.

Costurile totale ale tronsonului de 304 kilometri care va lega Târgu Mureș, Târgu Neamț, Iași și Ungheni se estimează la 60 de miliarde de lei românești, echivalentul a 12 miliarde de euro.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA