VIDEO FOTO Un grup de copii din Taraclia au plecat într-o excursie în Bulgaria. Călătoria a fost sponsorizată de ARBOM

Un grup format din 14 copii din raionul Taraclia au plecat într-o excursie captivantă în Bulgaria, cu suportul Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova, unde vor vizita mai multe obiective istorice din capitala Sofia, orașul Pernik, dar și Mănăstirea Rila.

Călătoria a fost premiul cel mare pentru învingătorii concursului ”Моят роден български край”, lansat de către ARBOM  la începutul lunii iulie.


 „Câștigătorii acestui concurs vor avea parte de un program amplu. Vor vizita cele mai frumoase locuri din capitala Bulgariei, Sofia. Vor face o vizită și la sediul Parlamentului bulgar. Pe lângă asta, ARBOM a avut grijă să asigure transport pentru acești copii, asigurări de sănătate, dar și tot ce este necesar într-o călătorie”, spune Alexandr Borimecicov, director ARBOM.

Șapte dintre copiii desemnați să meargă în această excursie au fost selectați în cadrul unei extrageri, care a avut loc la Balul Absolvenților din raionul Taraclia 2024, alți 5 au fost nominalizați drept câștigătorii concursului ”Моят роден български край” sau “Plaiul meu bulgar iubit!”, desfășurat pe pagina de Facebook a ARBOM. Încă doi adolescenți și-au câștigat locurile datorită rezultatelor remarcabile la olimpiada de Limbă Bulgară, care a avut loc în luna mai.

„Am mari așteptări de la această călătorie. Îmi doresc să vizitez cele mai frumoase locuri din această țară. Totodată mi-aș dorit să-mi îmbunătățesc abilitățile de a comunica mai bine în limba bulgară”,  Victoria Voinscaia, elevă, Liceul Teoretic “Ivan Vazov”, orașul Taraclia.

„Pentru mine e prima călătorie în Bulgaria. Îmi doresc să revin plin de emoții pozitive și impresii. Îmi doresc să vizitez una dintre cetățile din apropierea orașului Sofia”, Vadim Truhanov, elev, Liceul Teoretic “Ivan Vazov”, orașul Taraclia.

„Nu e prima mea călătorie în Bulgaria, dar în această țară sunt foarte multe locuri frumoase de vizitat. Așa că voi încerca să le descopăr acum”, Valentina Leapun, elevă, Liceul Teoretic “Ivan Vazov”, orașul Taraclia.

„Suntem încântați că împreună cu acest grup de copii avem șansa să descoperim cele mai minute locuri din Bulgaria. Să vizităm locuri istorice din Bulgaria. Să cunoaștem oameni noi. Sperăm că vom reveni plini de impresii atât copiii, cât și noi cei care îi însoțim”, Lidia Topal, pedagog, orașul Taraclia.

Pentru Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova este primul proiect de acest fel. Scopul acestei călătorii, atât pentru ARBOM, cât și pentru adolescenții de etnie bulgară din Republica Moldova este de se familiarizat mai aprofundat cu istoria și cultura bulgară.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA