VIDEO Poliția anunță reținerea a două persoane în cazul unei crime odioase comise acum 5 ani la Hâncești

Poliția anunță reținerea a doi suspecți în cazul unei crime odioase comise acum 5 ani în raionul Hâncești. În luna noiembrie 2019, indivizii ar fi omorât cu deosebită cruzime un bărbat de 59 de ani din localitatea Ivanovca, Hâncești. Corpul neînsuflețit al voictimei fusese găsit carbonizat în propria locuință, cu peste 40 de plăgi la cap provocate de lovituri cu ciocanul.

Suspecții au vârste de peste 30 de ani. Unul din ei a fost reținut chiar în ziua în care fusese eliberat din penitenciarul din Leova, după mai multe condamnări pentru jafuri, trafic de droguri, furt, jaf, huliganism. Cel de-al doilea, ceva timp până la comiterea crimei, își ispășise pedeapsa pentru huliganism, furturi și violări  de domiciliu.

Atunci când s-a produs tragedia, cel care a anunțat autoritățile a fost un vecin. El venise la locuința victimei pentru a verifica de ce bărbatul nu răspunde la sunetele angajaţilor magazinelor pe care le deținea, unul din ele fiind chiar în curtea casei.

Potrivit investigațiilor, bărbatul locuia singur, după ce soţia decedase, iar cuplul nu a avut copii. Acesta obținuse din vânzarea unei case 10 mii de euro. Anume acești bani motivul crimei, fiindcă sursele financiare nu au fost depistate de oamenii legii la fața locului.

Cei doi învinuiți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Unul diontre ei, cel eliberat din penitenciarul din Leova, cooperează cu ancheta, precizează IGP.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA