MAE: A fost amânată alerta de călătorie din 1 august în Israel

A fost amânată alerta de călătorie din 1 august în Israel. Ministerul de Externe a anunțat că autoritățile israeliene au amânat până la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii pentru călătorii din toate țările cu care Israelul are un regim de intrare fără viză, inclusiv pentru cetățenii țării noastre.

Obținerea ETA-IL trebuia să devină obligatorie din 1 august 2024.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, site-ul pentru obținerea ETA-IL a început să funcționeze în regim de testare de la 1 iunie 2024. În această perioadă, Autoritatea pentru Populație și Imigrare a primit o serie de solicitări pentru revizuirea datei de trecere de la regimul de testare la cel operațional. Astfel, potrivit deciziei actuale a autorităților israeliene, programul pilot a fost prelungit până pe 31 decembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova având posibilitatea de a solicita autorizația fără achitarea taxei.

Autorizația electronică de călătorie se obține doar pe cale electronică.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2025, taxa pentru obținerea ETA-IL în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 MLD.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA