Fost angajat al poliției, condamnat pentru tratamente inumane săvârșite în privința a doi copii

Un fost angajat al poliției, recunoscut vinovat de comiterea tratamentelor inumane sau degradante săvârșite în privința a doi minori, și-a aflat pedeapsa, anunță Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, inculpatul i-a aplicat unuia o lovitură cu palma în regiunea capului, iar celui de al doilea – trei lovituri cu palma și o lovitură cu pumnul în regiunea capului.

Totul s-a întâmplat la data de 31 august 2016, în timpul serviciul diurn, conform graficului de serviciu al inculpatului în calitate de inspector inferior șofer, în timp ce se afla în holul inspectoratului de poliție cu cei doi copii documentați pentru acțiuni de cerșetorie.

Acuzatorii comunică că fostul angajat al Poliției a manifestat agresivitate verbală față de minori, dar și i-a obligat să facă genuflexiuni și să stea cu mâinile ridicate circa 5-10 minute.

„Aceste acțiuni în cumul cu cele înfăptuite anterior au cauzat victimelor minore dureri și suferințe fizice, care reprezintă tratament inuman și degradant”, precizează Procuratura.

Inculpatul și-a recunoscut în totalitate vinovăția.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 15 000 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice sau de a exercita activități legate de îngrijirea, paza particulară, controlul sau gestionarea altor persoane fizice pe un termen de 5 ani.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și este cu drept de apel.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA