Moldova va avea mai multe consulate în SUA și Canada. MAE vrea și două ambasade noi

Ministerul Afacerilor Externe își propune să deschidă mai multe consulate ale Moldovei în Statele Unite ale Americii, Germania și Canada. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Acest lucru ar putea avea loc în perioada 2025-2027.

,,Printre prioritățile pentru perioada următoare, ministrul a menționat aprofundarea relațiilor internaționale în scopul sporirii asistenței pentru dezvoltare, consolidarea diplomației economice și promovarea acordurilor în favoarea diasporei. Două priorități strategice ale MAE, rezultate din politicile publice ale Guvernului pentru anii 2025-2027, pe care și le propune Mihai Popșoi vizează extinderea prezenței diplomatice a țării noastre prin deschiderea a unor consulate suplimentare în SUA, Germania și Canada”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.
De asemenea, autoritățile de la Chișinău își propună să deschidă și noi ambasade. Așadar, am putea avea misiuni diplomatice în Egipt și Kazahstan.
Totodată, în cadrul prezentării raportului în comisia parlamentară de politică externă, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi a subliniat importanța extinderii prezenței diplomatice a Republicii Moldova în țările unde se regăsesc cetățenii moldoveni.
Popșoi a spus că optează pentru o politică externă pro-activă, anticipativă, coerentă și predictibilă, orientată spre rezultate concrete.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA