Volodimis Zelenski

O rachetă rusească a lovit vineri un loc de joacă în oraşul Mykolaiv din sudul Ucrainei. Un copil a murit

O rachetă rusească a lovit vineri un loc de joacă în oraşul Mykolaiv din sudul Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat că un copil şi doi adulţi au murit, iar alte cinci persoane au fost rănite.

”Un atac cu rachete rusești asupra orașului Mykolaiv a lovit un loc de joacă pentru copii în apropierea unei case rezidențiale obișnuite. În prezent, sunt raportate cinci persoane rănite, iar trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil. Sincerele mele condoleanțe familiilor și prietenilor care și-au pierdut persoanele dragi”, a scris Volodimir Zelenski.

Volodimis Zelenski
Volodimis Zelenski

Oraşul-port Mikolaiv şi regiunea înconjurătoare sunt în mod regulat atacate de Rusia. Vitalii Kim, guvernatorul regional, a salutat locuitorii oraşului care s-au grăbit să ajute la faţa locului înainte de sosirea medicilor. Pe Telegram, el a precizat că o altă rachetă a căzut în altă parte în regiune, scrie digi24.

Moscova neagă că ar fi vizat civili sau infrastructura civilă în invazia sa din Ucraina. Mii de oameni au fost ucişi şi răniţi în atacurile sale.

Amintim că în urma unui atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie, cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața, iar  68 au fost răniți. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA