Haos în aeroporturile din întreaga lume după ce sistemul IT a picat. Care este situația la Aeroportul Chișinău

Numeroase bănci, instituții media și companii aeriene sunt afectate vineri de o întrerupere majoră a serviciilor informatice. Sunt afectate aeroporturi din întreaga lume, inclusiv din România. Se întâmplă din cauza faptul că sistemul IT a picat peste tot.

 

Compania aeriană germană Lufthansa, cât și SAS Airline, cu sediul în Scandinavia, sunt cele mai recente companii aeriene care au raportat perturbări.

Lufthansa spune că, în prezent, recuperarea rezervărilor companiei poate fi limitată, dar se lucrează la o soluție.

Aeroportul din Praga a fost, de asemenea, afectat de întreruperea sistemului de check-in și spune că unele plecări din capitala cehă sunt întârziate.

Compania aeriană germană Eurowings raportează, de asemenea, că sistemul său de check-in online nu funcționează în prezent.

Și în Irlanda de Nord, Aeroportul Internațional Belfast spune că întreruperea afectează aeroportul, dar zborurile rămân operaționale.

Cel mai mare aeroport elvețian din Zurich anunță, de asemenea, că avioanele nu au permisiunea să aterizeze.

„Întreruperea are un impact asupra zborurilor de la și către Schiphol”, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că nu este încă clar câte zboruri au fost afectate, scrie hotnews.ro

Toate zborurile mai multor companii aeriene importante din SUA – inclusiv Delta, United și American Airlines – au fost oprite la sol vineri dimineață din cauza unei probleme de comunicare, a anunțat Administrația Federale a Aviației (FAA)

În Marea Britanie, televiziunea Sky News și-a întrerupt transmisia din cauza acestor probleme. Canalul nu a putut transmite în direct în această dimineață, spune președintele executiv al companiei.

Microsoft a anunțat că ia „măsuri de atenuare” după problemele de serviciu, relatează agenția de presă AFP. Compania spune că investighează probleme cu serviciile cloud din SUA și o problemă care afectează mai multe dintre aplicațiile și serviciile sale.

Zborurile din țara noastră nu au fost afectate, precizează reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

„… până la momentul actual sistemele informatice a Aeroportului Internațional Chișinău activează fără perturbări.Totuși, unele companii aeriene au fost afectate pe segmentul sistemelor de rezervări ceea ce face mai dificilă procedura de înregistrare la zbor, și care poate genera rețineri pe motiv că procedura check-in-ului urmează a fi efectuată manual”, anunță AIC.
Reprezentanții Aeroportului îndeamnă călătorii să consultați 𝐭𝐚𝐛𝐥𝐨𝐮𝐥 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 al aeroportului pentru a verifica statutul zborului.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA