VIDEO Tragedia din parcul de la Botanica: La fața locului lucrează experții și poliția. Ce spune Primăria

Poliția și experții lucrează la locul tragediei, unde, în seara zilei de joi, doi copii au fost electrocutați. Nenorocirea s-a produs în timp ce o fetiță de 11 ani și un băiat de 6 ani se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă, din sectorul Botanica al Capitalei.


Potrivit Poliției, cei doi ar fi atins fire electrice care au produs un scurtcircuit. Din nefericire, fetița a decedat. Băiatul se află în secția reanimare, la Institutul Mamei și Copilului.

Solicitați de info1.md, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău afirmă că cablurile, pe care le-ar fi atins copiii, nu atârnau și dau vina pe temperaturile ridicate înregistrate pe parcursul zilelor precedente, fără a oferi și alte precizări.

Așteptăm rezultatul anchetei, organelor de drept. Este un caz tragic. Ieri seara toți responsabilii s-au întrunit în ședință. Nu este vorba despre cabluri care atârnau. Ținând cont că am avut temperaturi înalte de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar putea fi o situație în legătură cu acest fapt”, a comentat Vasile Chirilescu,  purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău.

Oficialul a precizat că după producerea tragediei, autoritățile au luat măsuri imediate de securizare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA