Sursa: reuters.com

Rolul Autorității Palestiniene dispare în Cisiordania

Drumurile distruse cu luni în urmă de buldozerele armatei israeliene în tabăra de refugiați din Jenin rămân impracticabile deoarece Autoritatea Palestiniană nu își permite să le repare. Angajații guvernamentali sunt plătiți la o fracțiune din salariile lor, iar serviciile de sănătate sunt în colaps, informează Reuters.

Toate acestea sunt semne ale unei crize financiare profunde care a paralizat administrația condusă de președintele Mahmoud Abbas în Cisiordania ocupată de Israel, provocând întrebări cu privire la viitorul acesteia, chiar dacă Statele Unite și alte țări fac presiuni pentru ca o Autoritate Palestiniană ,,revitalizată” să administreze Fâșia Gaza atunci când luptele de acolo vor lua sfârșit.

Finanțele Autorității Palestiniene se află în dificultate de ani de zile, deoarece statele donatoare au redus fondurile care acopereau aproape o treime din bugetul său anual de 6 miliarde de dolari, cerând reforme pentru a combate corupția și risipa.

Oficialii palestinieni spun că situația s-a înrăutățit brusc după ce gruparea militantă Hamas a atacat Israelul din Gaza la 7 octombrie, determinând Israelul să rețină o parte din veniturile fiscale pe care le colectează în numele Autorității Palestiniene și care reprezintă în prezent principala sursă de finanțare a acesteia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA