Sursa: reuters.com

Continuă luptele din Gaza. Atacurile au ucis cel puțin 50 de persoane, conform autorităților palestiniene sanitare

Forțele israeliene s-au luptat cu luptătorii conduși de Hamas în mai multe părți ale Fâșiei Gaza, iar oficialii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că cel puțin 50 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene din zonele centrale și de sud, informează Reuters.

Grupul militant islamist palestinian Hamas a acuzat Israelul de intensificarea atacurilor în Gaza pentru a încerca să deraieze eforturile mediatorilor arabi și ale Statelor Unite de a ajunge la un acord de încetare a focului. Israelul afirmă că încearcă să elimine luptătorii Hamas.

În Rafah, un oraș de frontieră din sud unde forțele israeliene operează din luna mai, cinci palestinieni au fost uciși într-un atac aerian asupra unei case, au declarat oficialii din domeniul sănătății din Gaza. În orașul Khan Younis din apropiere, un bărbat, soția acestuia și doi copii au fost uciși, au precizat aceștia.

Mai târziu, marți, o lovitură aeriană israeliană asupra unei mașini a ucis cel puțin 17 palestinieni și a rănit alți 26 în Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, au declarat marți oficialii.

Raidul aerian a lovit în apropierea unei zone de corturi care adăpostește familii strămutate pe strada Attar, a declarat Ministerul Sănătății.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA