Sursa: facebook.com/c.gherasimov

Cristina Gherasimov, la Kiev: „Parcursul european este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a venit cu un mesaj de încurajare pentru țara vecină. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei vizite de lucru la Kiev, cu ocazia marcării Zilei Statalității a Ucrainei.

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană a adus un omagiu sacrificiului poporului ucrainean care rezistă în fața ororilor unui război care era de neimaginat în secolul 21, menționând că rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Republica Moldova.

,,Al treilea an consecutiv, Ucraina marchează Ziua Statalității sale pe fundalul unui război devastator, pornit de un regim care vrea să le răpească generațiilor de azi și de mâine libertatea de a-și decide soarta. De 873 de zile ucrainenii își apără patria cu arma în mână. Lupta lor este o remarcabilă lecție de demnitate pentru toți cei care prețuim viața, pacea și libertatea. O lecție transmisă din tată în fiu și care vine de la strămoșii pe care Ucraina îi onorează în această zi de sărbătoare”, a scris Cristina Gherasimov pe pagina sa de Facebook.

Conform lui Gherasimov, parcursul european, pe care am pornit ferm, este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune. O pace care să ne asigure prosperitatea la care aspirăm și șansa de a ne dezvolta ca state suverane libere și independente. State care să trăiască în bună înțelegere.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA