Au îmbrăcat mantia și toca! La USM a avut loc ceremonia de absolvire a Universității pentru Vârsta a treia

La Universitatea de Stat din Moldova a avut loc ceremonia de absolvire a primei promoții de absolvenți ai Universității de vârsta a treia – un eveniment organizat în premieră în Republica Moldova, dat fiind faptul că e pentru prima dată când este înființată în țara noastră Universitatea pentru Vârsta a treia.

Proiectul a fost pilotat în cadrul Universității de Stat din Republica Moldova, fiind lansat de către Ministerul Muncii și protecției Sociale în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova și Fundația Moldcell, cu suportul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Universitatea pentru vârsta a treia au absolvit-o 57 de studenți cu vârsta de peste 60 de ani. Aceștia au îmbrăcat, conform tradiției, mantia, eșarfa și au purtat toca de absolvenți.

Ideea de a crea Universitatea pentru vârsta a treia a avut drept scop  promovarea îmbătrânirii active și sănătoase în țară.

La eveniment au participat peste 100 de persoane, inclusiv foștii studenți, dar și familiile lor, factori de decizie și reprezentanți ai organizațiilor implicate în susținerea acestui concept.

Această inițiativă fantastică pune în evidență potențialul ridicat al vârstnicilor în raport cu învățarea continuă, astfel contribuind neîncetat la dezvoltarea societății. Încurajez toți tinerii de vârsta a treia să îndrăznească să aplice și la alte ediții ale programului de învățare. Această posibilitate inedită oferă nu doar cunoștințe, ci și oportunități valoroase de dezvoltare profesională și personală”, a subliniat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În anul academic 2023-2024, studenții au studiat cursuri precum „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”, predate în limba română și rusă pe parcursul a două semestre.

Începând cu septembrie 2024, activitățile programului Universității pentru vârsta a treia vor fi replicate în universitățile din Bălți și Cahul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA