Viorel Țentiu, în arest preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii au admis recursul procurorilor

Măsura preventivă aplicată în privința șefului Birolui Interpol Chișinău a fost modificată. Astfel, Viorel Țentiu a fost plasat din arest la domiciliu în penitenciar. Judecătorii au admis recursul procurorilor.

 

„Procuratura Anticorupție informează că astăzi, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor privind încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 2 iulie curent, prin care șeful biroului Interpol Moldova, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Prin urmare, acesta se va afla în arest preventiv pe un termen de 30 zile”, informează Procuratura Anticorupție.
Unul din membrii completului a avut o opinie separată.
Amintim că, în data de 4 iunie, procurorii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție alături de omologii lor francezi și reprezentanții FBI au efectuat 33 de percheziții, fiind vizate 12 persoane. Cu ajutorul acestei scheme de corupție, cel puțin 20 de criminali notorii din întreaga lume, anunțați în urmărire generală internațională, au reușit să-și șteargă numele din lista Interpolului. Suspecții  ar fi primit mită pentru a șterge Notificările Roşii emise de Interpol pe numele mai multor infractori, dar și să-i ajute să obțină azil sau statut de refugiat în țara noastră.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA