Iulia Navalnaia a fost arestată în absență. Un tribunal din Moscova a emis un mandat de arest

Un tribunal din Moscova a dispus arestarea în absență pentru două luni a Iuliei Navalnaia, văduva regretatului politician rus de opoziție Alexei Navalnîi.

Instanța a acuzat-o pe Navalnaia, care locuiește în afara Rusiei, de participare la un grup „extremist”. Decizia înseamnă că ea s-ar confrunta cu o arestare sigură dacă ar pune piciorul în țară, potrivit Reuters.

Navalnaia, în vârstă de 47 de ani, a intrat în lumina reflectoarelor după moartea soțului său într-o colonie penală din Arctica în februarie și a declarat că va continua lupta pentru ceea ce Navalnîi a numit „Rusia frumoasă a viitorului”.

Navalnaia le-a spus susținătorilor săi să nu se concentreze asupra ordinului judecătoresc împotriva ei, ci asupra luptei împotriva președintelui rus Vladimir Putin.

„Când scrieți despre asta, vă rog să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un criminal și un criminal de război”, a scris ea.

„Locul lui este în închisoare, și nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și în aceeași celulă de 2 pe 3 metri în care l-a ucis pe Alexei”, a adăugat Navalinaia

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA