Universitatea Slavonă își încetează activitatea. De ce a fost luată această decizie și ce vor face studenții

Universitatea Slavonă își încetează activitatea, începând cu data de 22 iulie. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Educației și Cercetării.

 

Decizia a fost aprobată la adunarea generală a fondatorilor din 20 mai, după ce instituția nu a reușit să obțină acreditarea programelor de studii de Licență și Master. Aceasta a fost și rezultatul numeroaselor avertizări emise de Ministerul Educației și Cercetării către universitate.

În acest context, Universitatea Slavonă a solicitat revocarea demersurilor privind acreditarea programelor sale: Business și administrare, Marketing logistică, Psihologie, Tehnologia informației, adresată Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

Ca urmare a suspendării activității didactice, studenții Universității Slavone vor fi transferați, în baza cererii personale, la aceleași programe de studii acreditate în cadrul altor universități, conform cadrului normativ.

În sesiunea 2024 nu vor organiza admitere din cauza sistării sau suspendării activității didactice, următoarele instituții de învățământ superior private: Universitatea Slavonă, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, Institutul Internațional de Management IMI-NOVA, Universitatea Americană.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA