Sursa: forces.net

Noul ministru britanic al apărării promite mai multe arme în timpul vizitei în Ucraina

Marea Britanie va furniza arme suplimentare Ucrainei și va accelera eforturile de acordare a sprijinului militar angajat anterior, potrivit ministrului apărării, potrivit The Independent.

Ministerul Apărării a declarat că John Healey a cerut oficialilor să se asigure că un pachet de sprijin promis în aprilie de ultimul guvern ar trebui să fie livrat integral în următoarele 100 de zile.

Mai multă artilerie și 90 de rachete Brimstone sunt incluse în noul pachet anunțat de dl Healey în timpul unei vizite la Odesa, un oraș port din sudul Ucrainei.

Acesta a purtat discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a postat o fotografie cu John Healey participând la o slujbă de comemorare cu ocazia zilei anuale a marinei din această țară.

Anunțurile au fost făcute după ce ministrul de externe David Lammy a declarat că sprijinul militar, economic, politic și diplomatic al Regatului Unit pentru Ucraina va ,,rămâne de fier” sub guvernul laburist.

Regatul Unit a furnizat Ucrainei asistență militară în valoare de peste 7,6 miliarde de lire sterline de la invazia Rusiei în 2022.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA