VIDEO Cel puțin 21 de morți în Ucraina, după un atac al rușilor. Cel mai mare spital de copii, bombardat

Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie. Cel puțin 21 de oameni au fost uciși și alți 68 răniți. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev, scrie RBK-Ucraina.

Potrivit datelor prezentate de Poliția Națională a Ucrainei, inamicul a lansat peste 40 de rachete care au vizat diferite orașe și au afectat infrastructura, clădirile comerciale și rezidențiale din diferite orașe ucrainene.

La Kiev a fost deteriorată o clădire cu mai multe etaje din sectorul Solomensky,  provocând decesul a șapte persoane.  Au fost deteriorate o mașină și fațada unei case din cartierele Goloseevsky și Shevchenkovsky. Există și distrugeri în sectoarele Nipru, Darnytsky, Desnyansky, Shevchenkovsky.

În Regiunea Kiev se cunoaște despre o singură victimă. În Krivoy Rog, numărul răniților a crescut la 42. Zece persoane au fost ucise.

În regiunea Dnepropetrovsk, două persoane au fost rănite în urma distrugerii unui bloc de locuințe.

În special, se știe că alte 20 de case particulare au fost avariate.

În Capitala Ucrainei, inamicul a atacat spitalul de copii Okhmatdyt, ucigând două persoane. Toate serviciile lucrează la fața locului  împreună cu trecătorii. Sub dărâmături s-ar putea să fie persoane rănite și decedate.

Primarul Kievului, Vitali Klitsciko, a declarat că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022.

El a declarat că la principalul spital pentru copii din oraș, ferestrele au fost sparte și panourile smulse. Părinți cu copii în brațe au ieșit în stradă, amețiți și plângând.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA