Fiul șefului cabinetului prim-ministrului a fost condamnat condiționat la trei ani de detenție

Fiul unui demnitar de la Guvern a fost condamnat condiționat la trei ani de detenție de către Judecătoria Chișinău, pentru că a accidentat mortal un bărbat beat care stătea culcat în stradă. Este vorba despre Cristian Diaconu, fiul de 19 ani al lui Serghei Diaconu, care deține funcția de șef al cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, iar anterior a deținut funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Instanța l-a găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, ceea ce a provocat din imprudență decesul unei persoane. În același timp, instanța a dispus ca pedeapsa cu închisoare să fie suspendată condiționat pe un termen de probațiune de patru ani. Ceea ce înseamnă că tânărul nu va ajunge după gratii dacă nu va comite o nouă infracțiune.

Cristian Diaconu și-a recunoscut vina și a declarat că se căiește. În iulie anul trecut, automobilul condus de el a trecut peste un bărbat în stare de ebrietate, care era culcat pe asfalt, la intrarea într-o curte de bloc. După ce a ieșit din automobil și a văzut persoana rănită, șoferul a sunat imediat la 112. Bărbatul era încă viu la momentul sosirii ambulanței chemată de șofer, dar ulterior a decedat.

Cristian Diaconu a fost obligat de magistrați să achite rudelor victimei peste 300 de mii de lei, în calitate de prejudiciu moral. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA