FOTO VIDEO Donație din partea Republicii Federale Germania. Poliția de Frontieră, dotată cu bărci și automobile

Autoturisme Dacia Duster și bărci Furseal – în total 43 de unități, au fost donate Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din partea Republicii Federale Germania. La solemnitatea de transmitere a bunurilor  a participat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Excelența Sa Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova și șeful Inspectoratului General Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca.


Șeful IGPF și-a a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu al Guvernului Germaniei și pentru eforturile Ambasadei Germaniei în implementarea eficientă a acestui proiect de asistență.

„Sunt încrezător că, împreună, putem consolida cooperarea în domeniul securității frontaliere și putem asigura o frontieră sigură și securizată pentru cetățenii Republicii Moldova și ai Uniunii Europene. Deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE pune în fața Republicii Moldova și, în special, a Poliției de Frontieră, angajamente importante, relevante pentru alinierea la acquis-ul comunitar”, a menționatRuslan Galușca.

Potrivit specialiștilor, noile mijloace de transport vor contribui semnificativ la implementarea și dezvoltarea noului Concept privind autonomia decizională și funcțională a patrulei Poliției de Frontieră.

„Acest concept este destinat să consolideze capacitatea de supraveghere a frontierei de stat, aliniată la sistemul de control prevăzut în Catalogul Schengen și la bunele practici ale UE”, precizează IGPF.

Din donație fac parte 38 de autoturisme și 5 bărci. Acestea vor fi distribuite în toate subdiviziunile IGPF, pentru misiuni de patrulare și de intervenție în zonele critice ale frontierei de stat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA