Sursa: schengen.news

Cetățenii români ar putea călători fără viză în SUA până la sfârșitul anului

Românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză până la finele anului. Asigurările vin din partea ministrului de Externe al României, Luminița Odobescu.

Ministrul de Externe al României a mai adăugat că acest lucru va fi posibil dacă România va reduce rata de refuz a vizelor sub pragul de 3% . Includerea României în Programul Visa Waiver ar permite cetățenilor români să călătorească în Statele Unite cu scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a solicita viză.

,,Am înregistrat progrese importante pe partea legislative, partea română a încheiat ultimele acorduri de asemenea avansăm în ceea ce privește scăderea ratei de refuz care trebuie să ajungă sub 3%. Eforturile noastre continuă într-un ritm accelerat obectivul nostrum este de a realize acest lucru până la sfârșitul anului dar depinde așa cum am spus de reducerea ratei de refuz sub 3%. Deci eforturile noastre sunt în această direcție”, a spus Luminița Odobescu în cadrul unui interviu.

Un aspect demn de menționat este și impactul pe care această decizie îl va avea asupra comunității românești din SUA, precum și asupra celor care dețin dublă cetățenie, moldovenească și română. Această facilitate va oferi mai multă libertate de mișcare și oportunități extinse pentru studenți, antreprenori și călători care doresc să exploreze și să se integreze în cultura americană.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA