Sursa: reuters.com

Al doilea summit pentru pace ar putea fi găzduit de o țară din Sudul global, afirmă Ucraina

Ucraina consideră că un al doilea summit care să analizeze propunerile Kievului pentru pacea cu Rusia ar putea fi găzduit de o țară din Sudul Global. Declarația îi aparține unui înalt oficial, scrie Reuters.

Săptămâna trecută, peste 90 de țări au participat la primul summit din Elveția. Ucraina caută un sprijin larg pentru planul său de a pune capăt războiului, care a început în urmă cu aproape 28 de luni, cu o invazie rusă la scară largă.

Oficialul a relatat că Ucraina dorește ca următorul summit să fie convocat înainte de sfârșitul anului. Tot el a mai adăugat că Rusia ar putea fi invitată dacă este pregătită să ia în considerare foaia de parcurs prezentată de Ucraina și nu lansează ultimatumuri.

Președintele Vladimir Putin a declarat la 14 iunie că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina dacă Kievul va fi de acord să renunțe la ambițiile sale de a adera la NATO și să predea integral patru provincii revendicate și parțial ocupate de Moscova. Cererile respinse de Kiev ca fiind echivalente cu capitularea.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA