Ziua de 24 iunie va fi decretată ca zi de doliu național în memoria scriitorului Spiridon Vangheli

Ziua de 24 iunie va fi decretată ca zi de doliu național în memoria scriitorului Spiridon Vangheli. Anunțul a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu.

”Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit Coliba Albastră a copilăriei și a plecat la cele veșnice. Am rămas fără Tatăl lui Guguță, însă îi vom avea mereu pe Guguță și pe ceilalți eroi creați de maestru care ne-a adus în literatura universală”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu a anunțat că ziua de 24 iunie va fi decretată ca zi de doliu național.

”Spiridon Vangheli a dus faima Moldovei pe toate meridianele. Guguță a fost mai mult decât un personaj literar. Ochii lui Guguță au văzut lumea așa cum trebuie să fie ea – sinceră, frumoasă și omenoasă. Încercăm să regăsim întreaga noastră viață bunătatea și blândețea lumii lui Guguță. În semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie, când vor avea loc funeraliile, va fi decretată zi de doliu național”, a spus Maia Sandu.

Spiridon Vangheli s-a stins din viață astăzi, 21 iunie, la venerabila vârstă de 92 de ani. Spiridon Vangheli s-a născut la  14 iunie 1932, în localitatea Grinăuți, județul Bălți. A fost un prozator, poet, traducător și editor din Republica Moldova, cunoscut și ca autorul unei dintre cele mai celebre cărți pentru copii – Isprăvile lui Guguță – tradusă în circa 40 de țări și aproximativ 60 de limbi.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA