Sursa: myrotvorets.center

Șor, Tauber și Guțul au fost interziși pe teritoriul Ucrainei

Oligarhul fugar Ilan Șor, deputatul Marina Tauber și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, au fost incluși în baza de date ucraineană „Mirotvoreț”. Aceștia sunt considerați inamici ai securității naționale ale Ucrainei și le-a fost interzisă intrarea în țara vecină.

Motivul de a-i include în lista persoanelor interzise în Ucraina este că Ilan Șor a manipulat informațiile importante din punct de vedere social, a participat la destabilizarea vieții sociale și politice din țările post-sovietice, dar și a răspândit narațiunile propagandistice ale Kremlinului.

,,Un oligarh și politician prorus, care a fugit din Moldova în 2019, a fost condamnat în lipsă la 15 ani în aprilie 2023. Instanța l-a găsit vinovat de fraudă și spălare de bani în dosarul furtului a unui miliard de dolari din sistemul bancar al R. Moldova. Ilan Șor se află sub sancțiunile SUA și UE pentru încercări de destabilizare a sistemului de putere din Moldova și participarea partidului său la finanțarea și formarea persoanelor pentru a incita tulburări”, au scris autoritățile ucrainene.

Marina Tauber a fost inclusă în baza de date ucraineană „Mirotvoreț” pentru că distribuirea informațiilor false, pentru participarea pa procesele de destabilizare a vieții sociale și politice în țările spațiului post-sovietic, dar și pentru răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului.

Bașcanul Găgăuzie, Evghenia Guțul, a primit interdicția de a merge în Ucraina pentru că, la fel, ar fi răspândit narațiunile propagandistice ale Kremlinului, dar și pentru că ar susține deschis Rusia în războiul din Ucraina.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA