VIDEO Doi bărbați din raionul Nisporeni, reținuți pentru șantaj și amenințări

Doi bărbați din raionul Nisporeni au fost reținuți de oamenii legii după ce ar fi estorcat 10.000 de euro de la un tată și un fiu din aceeași localitate. Suspecții i-ar fi șantajat și amenințat pe cei doi.

 

Potrivit poliției, motivul ține de pretinse declarații denigratoare pe care tatăl și fiul (70 și 37 de ani) le-ar fi făcut împotriva suspecților în 2019. Bănuiții cu vârste sub 50 de ani, de comun cu alte persoane care urmează să fie investigate, i-au amenințat pe cei doi și familiile acestora cu răfuială fizică, inclusiv cu omor.

 În februarie 2024, persoanele șantajate au cedat și le-au transmis banii personal în Varșovia unui așa-numit „hoț în lege”. Ar fi vorba de  peste 190.000 de lei. Totuși, după transmiterea sumei, amenințările au continuat, iar bănuiții au cerut  10.000 de euro, din motivul că suma precedentă ar fi fost insuficientă. Prin urmare, unul din cei doi șantajați i-a denunțat la poliție.

 Astfel, oamenii legii au descins cu șapte percheziții în localitate bănuiților din Nisporeni, de unde au ridicat inclusiv peste  3.500 de euro  care ar proveni din cei 10.000 de estorcați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a solicitat aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile. Însă, magistrații au dispus aplicarea arestului la domiciliu. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA