sursa: radiomoldova

Tinerii din mai multe raioane au participat la un marș pentru susținerea aderării Moldovei la UE

Sâmbătă, tineri din diverse raioane ale țării, echipați cu tobe și steaguri ale Uniunii Europene, au mers prin centrul Capitalei. Aceștia au scandat lozinci în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și au susținut discursuri în fața Parlamentului.

Marșul Tinerilor Pentru un Viitor European a început de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ismail. Tinerii, purtând steagurile Uniunii Europene și ale Republicii Moldova, au scandat lozinci în sprijinul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană: „Moldovean egal european”, „Foaie verde de trifoi, Europa vrem cu voi”, „Din Cahul până în Briceni, toți suntem europeni”, „Europa nu-i un vis, moldovenii au decis” și „Să se audă la Bruxelles că suntem în drum spre el”.

După ce au mers prin centrul Capitalei, tinerii s-au oprit în fața Parlamentului.

„Am reușit să unim tineri din diferite organizații non guvernamentale, noi am reușit să unim tineri din diferite asociații ale studenților din Republica Moldova. Cât de diferiți noi nu am fi, avem un singur scop. Vrem ca copii noștri să crească într-o țară prosperă, într-o țară pașnică, în Uniunea Europeană”, a declarat deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici.

De asemenea, tineri din diverse organizații și asociații au exprimat dorința de a adera la Uniunea Europeană, evidențiind avantajele integrării europene.

”Aș dori ca Moldova împreună cu Europa să fie împreună mereu ca două surori. Aș dori să ne mândrim toți cu țara noastră. Bravo, UE”, a spus o tânără.

Marșul a fost găzduit de Organizația de Tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA