Peste 250 de profesori din Moldova și România, reuniți la „Forumul Educației” la Chișinău. Care este tema și agenda

„Profesorul față în față cu provocările diversității în educație” – aceasta este tema celei de-a patra ediții a „Forumului Educației România-Republica Moldova”. Evenimentul are loc la Chișinău, în perioada 17-18 mai, și este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), pentru al II-lea an consecutiv.

La evenimentul de deschidere, desfășurat la Centrul Mediacor din cadrul Universității de Stat din Moldova, au participat peste 250 de profesori din mediul universitar și preuniversitar, specialiști din Moldova și România, alături de oficiali.
Secretarul de stat Adrian Dupu a subliniat importanța susținerii acțiunilor de acest fel pentru impulsionarea schimbului de bune practici și creșterea calității educației pe ambele maluri ale Prutului.
Învățarea, incluziunea, cercetarea și inovarea în educație, competențele de literație ale elevilor, curriculumul pentru diversitate, leadershipul educațional sunt o parte dintre temele ce vor fi abordate și dezbătute în cadrul activităților Forumului.
Specialiștii vor explora împreună exemple de bună practică din cele două sisteme educaționale în domenii precum:
  • Provocările diversității în învățare
  • Cercetare, inovare și excelență în era digitală
  • Educația STEAM
  • Cariera didactică

Vom învăța, în egală măsură, din experiența specialiștilor și practicienilor și vom contribui împreună la îmbunătățirea practicilor profesionale din instituțiile noastre de educație. Ne aflăm într-un continuu flux al schimbării. Ultimii ani ne-au învățat că adaptarea la noile condiții trebuie să devină o constantă a vieților noastre. Digitalizarea este un proces ireversibil, iar fiecare sector trebuie să descopere mijloacele și resursele prin care se poate adapta într-un mod eficient. Educația nu face excepție. Adaptarea la mediul digital, cu care elevii sunt obișnuiți, transformarea practicilor de predare și de învățare sunt provocările cărora școlile trebuie să le facă față, într-un mod eficient, prietenos și colaborativ”, au menționat organizatorii.

Potrivit acestora, exemple de succes care pot contribui la un proces rapid de adaptare a școlilor la lumea digitalizată sunt experiențele din mediul de afaceri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA