Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport se va desfășura în baza unor criterii noi

Agenția Proprietății Publice va propune Parlamentului să introducă Aeroportul Internațional Chișinău în lista bunurilor care nu pot fi supuse privatizării. Se întâmplă în contextul licitației desfășurate pentru spațiile comerciale de la AIC. Urmatoarea licitație urmează să fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume. La licitația anterioară, doar o singură companie a depus dosarele de participare.

Agenția Proprietății Publice va recomanda AIC să examineze oportunitatea ajustării caietului de sarcini prin:
– Includerea explicațiilor suplimentare și mai detaliate ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări;
– Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7;
– Divizarea licitației în 2 loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante).
 Se va propune extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare. APP menționează că termenul de 3 ani prevăzut inițial în caietul de sarcini este bazat pe normele legale existente.
Pentru a exclude limitarea actuală de maximum 3 ani de contract în locațiunea spațiilor din cadrul aeroportului, APP va propune Parlamentului să ajusteze legea, pentru a include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile (interzise) de privatizare. Această modificare, de asemenea, va garanta că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor. Termenul de inițiere a licitației va curge din momentul modificării legislației cu privire la bunurile nepasibile de privatizare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA